Kuusenhavukananpoika

Kuusenhavu antaa miedonmakuiselle broilerille hieman villimmän maun, vaikkei se ihan riistasta käykään. Suppilovahveroiden kanssa siitä tulee kuitenkin sangen metsäinen ruoka.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • soijaa
  • pieni kuusenhavu

Tarjoiluun

  • suppilovahveroita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon suola, pippuri sekä soija. Laita kokonainen broileri uunivuokaan ja työnnä sen sisälle kuusenhavu. Penslaa broileri maustevoisulalla.

2. Laita broileri uuniin 1 - 1 1/4 tunniksi. Voitele lintua silloin tällöin maustevoilla, joka on valunut paistovuokaan. Paista, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta.

3. Ota broileri uunista, anna hetken vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile mielellään paistettujen suppilovahveroiden tai kantarellien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.