Lihapullia muhennettujen porkkanoiden kera
Muhennetut porkkanat maistuvat hyviltä myös paistetun makkaran kanssa. Ja lihapullat ovat tietysti ihania muidenkin lisäkkeiden kanssa. Teepä tupla-annos lihapullia ja pakasta loput.
Neljälle
- 400 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3/4 dl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
Muhennos
- 500 g porkkanoita
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 5 dl maitoa + keitinliemi
- suolaa ja pippuria
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan muna, suola, pippuri, timjami ja tomaattipyree sekä lionnut korppujauho. Sekoita hyvin. Muotoile pieniä lihapullia ja paista ne voissa.
2. Keitä viipaloidut porkkanat lähes pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna maidolla ja porkkanoiden keitinvedellä sopivanpaksuiseksi muhennokseen. Mausta ja kääntele porkkanat joukkoon. Kuumenna.
3. Sekoita persiljasilppu muhennokseen ja tarjoile lihapullien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka