Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapullia muhennettujen porkkanoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muhennetut porkkanat maistuvat hyviltä myös paistetun makkaran kanssa. Ja lihapullat ovat tietysti ihania muidenkin lisäkkeiden kanssa. Teepä tupla-annos lihapullia ja pakasta loput.

Neljälle

  • 400 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa

Muhennos

  • 500 g porkkanoita
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl maitoa + keitinliemi
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan muna, suola, pippuri, timjami ja tomaattipyree sekä lionnut korppujauho. Sekoita hyvin. Muotoile pieniä lihapullia ja paista ne voissa.

2. Keitä viipaloidut porkkanat lähes pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna maidolla ja porkkanoiden keitinvedellä sopivanpaksuiseksi muhennokseen. Mausta ja kääntele porkkanat joukkoon. Kuumenna.

3. Sekoita persiljasilppu muhennokseen ja tarjoile lihapullien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat