Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuorrutettu passionhedelmäkreemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vasta kun passionhedelmä näyttää ryppyiseltä ja kärsineeltä, se on kypsä ja täyteläisen makuinen. Kypsästä passionhedelmästä voi valmistaa esimerkiksi kreemiä, joka tarjotaan uunilämpimänä. Käytä pieniä ja uuninkestäviä annosvuokia.

4 annosta

  • 5 passionhedelmää
  • 1½ + 1 rkl sokeria
  • 3 munaa
  • 2½ dl kermamaitoa
  • voita vuokien voiteluun

Valmistusohje

1. Voitele annosvuoat. Halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikalla.

2. Vatkaa sokeri, munat ja kermamaito. Lisää passionhedelmät ja vatkaa. Jaa seos vuokiin.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä vesihauteessa 30-35 minuuttia, kunnes kreemi jähmettyy. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja nosta vuoat uunin ylätasolle. Kuorruta 250 asteessa grillivastuksen alla 3-4 minuuttia, kunnes pinta on tummanruskea, muttei palanut.

Tuoreimmat aiheesta

Rahka