Kuorrutettu passionhedelmäkreemi
Vasta kun passionhedelmä näyttää ryppyiseltä ja kärsineeltä, se on kypsä ja täyteläisen makuinen. Kypsästä passionhedelmästä voi valmistaa esimerkiksi kreemiä, joka tarjotaan uunilämpimänä. Käytä pieniä ja uuninkestäviä annosvuokia.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 passionhedelmää
- 1½ + 1 rkl sokeria
- 3 munaa
- 2½ dl kermamaitoa
- voita vuokien voiteluun
Valmistusohje
1. Voitele annosvuoat. Halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikalla.
2. Vatkaa sokeri, munat ja kermamaito. Lisää passionhedelmät ja vatkaa. Jaa seos vuokiin.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä vesihauteessa 30-35 minuuttia, kunnes kreemi jähmettyy. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja nosta vuoat uunin ylätasolle. Kuorruta 250 asteessa grillivastuksen alla 3-4 minuuttia, kunnes pinta on tummanruskea, muttei palanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku