Raikas hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on varma valinta jälkiruoaksi. Lisää makua tuovat hyvät hedelmäviinat. Hedelmäsalaatin pinnalle voi ripotella koristeeksi pähkinä- tai mantelirouhetta.

4 annosta

  • 2 appelsiinia
  • 1 omena
  • 1 päärynä
  • 150 g viinirypäleitä
  • 1 banaani
  • 1 rkl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • (mansikoita)

Valmistusohje

1. Kiehauta vedestä ja sokerista liemi ja anna jäähtyä.

2. Kuori omena ja päärynä ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Poista siemenkota ja leikkaa lohkot noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet sokeriliemeen, jotta ne eivät pääse tummumaan.

3. Viipaloi banaani. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiinilohkoista kalvot. Sekoita appelsiinilohkot, banaaniviipaleet ja viinirypäleet omena- ja päärynäviipaleiden kanssa sokeriliemessä. Koristele halutessasi mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.