Raikas hedelmäsalaatti
Hedelmäsalaatti on varma valinta jälkiruoaksi. Lisää makua tuovat hyvät hedelmäviinat. Hedelmäsalaatin pinnalle voi ripotella koristeeksi pähkinä- tai mantelirouhetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 appelsiinia
- 1 omena
- 1 päärynä
- 150 g viinirypäleitä
- 1 banaani
- 1 rkl sokeria
- 1½ dl vettä
- (mansikoita)
Valmistusohje
1. Kiehauta vedestä ja sokerista liemi ja anna jäähtyä.
2. Kuori omena ja päärynä ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Poista siemenkota ja leikkaa lohkot noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet sokeriliemeen, jotta ne eivät pääse tummumaan.
3. Viipaloi banaani. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiinilohkoista kalvot. Sekoita appelsiinilohkot, banaaniviipaleet ja viinirypäleet omena- ja päärynäviipaleiden kanssa sokeriliemessä. Koristele halutessasi mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan