Hedelmäsalaatti mansikkakastikkeen kera

Nykyisin mansikoita on tarjolla vuoden ympäri, mutta myönnettäköön, että kun kotimaiset mansikat kypsyvät, siinä on aina jotakin erityistä.

Neljälle

  • 1 iso meloni
  • 2 appelsiinia
  • 2 päärynää kuutioina
  • 2 omenaa kuutioina
  • 1 l mansikoita
  • mahdollisesti sokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa meloni lohkoiksi ja poista siemenet. Suikaloi yhden appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Kuori ja viipaloi toinen appelsiini. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vesitilkassa. Valuta.

2. Soseuta mansikat koneella sileäksi ja laimenna appelsiinimehulla. Mausta halutessasi sokerilla.

3. Asettele kaikki hedelmät näyttävästi vadille, valuta mansikkakastike päälle ja koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.