Hedelmäsalaatti mansikkakastikkeen kera
Nykyisin mansikoita on tarjolla vuoden ympäri, mutta myönnettäköön, että kun kotimaiset mansikat kypsyvät, siinä on aina jotakin erityistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso meloni
- 2 appelsiinia
- 2 päärynää kuutioina
- 2 omenaa kuutioina
- 1 l mansikoita
- mahdollisesti sokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa meloni lohkoiksi ja poista siemenet. Suikaloi yhden appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Kuori ja viipaloi toinen appelsiini. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vesitilkassa. Valuta.
2. Soseuta mansikat koneella sileäksi ja laimenna appelsiinimehulla. Mausta halutessasi sokerilla.
3. Asettele kaikki hedelmät näyttävästi vadille, valuta mansikkakastike päälle ja koristele appelsiininkuorisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"