Kala- ja äyriäispata

Valitse kala tähän pataan saatavuuden mukaan, kaikki valkoiset, kiinteät lajit käyvät.

6-8 hengelle

  • 500 g kalafileetä paloina
  • 1 pussi keitettyjä
  • sinisimpukoita kuorineen
  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 3 sellerinvartta siivuina
  • 2 dl purjoa suikaleina
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 4 isoa perunaa lohkoina
  • 4 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • persiljasilppua
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuullota vihanneksia hetki vähässä öljyssä padassa. Lisää pippurit, murenna joukkoon liemikuutio ja kaada päälle vesi.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes vihannekset ovat melkein pehmeitä.

3. Lisää kalapalat ja äyriäiset ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta vielä mahdollisesti suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!