Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäisrisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä risottoon mieluiten italialaista avorioriisiä, saat silloin ruokaan oikean rakenteen. Jos vaihdat veden valkoviiniin ja lisäät vähän parmesaaniraastetta saat jo oikein juhlaversion.

Neljälle

  • 1 iso sipuli siivuina
  • 25 g voita
  • 3 dl riisi
  • 6 dl vettä + simpukkaliemi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl vihreitä oliiveja siivuina

Valmistusohje

1. Kuullota sipuliviipaleet voissa padassa. Lisää riisit joukkoon ja kuullota ne läpikuultaviksi.

2. Kaada sekaan vesi ja simpukkaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla 15-18 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota voissa currya kattilassa, lisää simpukat, katkaravut ja viipaloidut oliivit. Kääntele muutama minuutti ja kaada sitten riisin joukkoon. Sekoittele varovasti ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Risotto