Äyriäisrisotto
Käytä risottoon mieluiten italialaista avorioriisiä, saat silloin ruokaan oikean rakenteen. Jos vaihdat veden valkoviiniin ja lisäät vähän parmesaaniraastetta saat jo oikein juhlaversion.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 iso sipuli siivuina
- 25 g voita
- 3 dl riisi
- 6 dl vettä + simpukkaliemi
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl currya
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 1 dl vihreitä oliiveja siivuina
Valmistusohje
1. Kuullota sipuliviipaleet voissa padassa. Lisää riisit joukkoon ja kuullota ne läpikuultaviksi.
2. Kaada sekaan vesi ja simpukkaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla 15-18 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuullota voissa currya kattilassa, lisää simpukat, katkaravut ja viipaloidut oliivit. Kääntele muutama minuutti ja kaada sitten riisin joukkoon. Sekoittele varovasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa