Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreän vihreä salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suuri vadillinen vihreää salaattia kuuluu niin juhlan noutopöytään kuin grillikutsuihinkin. Täydennä itse poimituilla rapeilla voikukan lehdillä tai sipulinvarsilla, vesikrassilla, punajuuren- ja auringonkukanversoilla jne.

4 hengelle

  • 1 ruukku basilikaa tai muita yrttejä
  • 1 ruukku rucolaa
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 250 g friséesalaattia

Kastike

  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl viinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • (parmesaaniraastetta)

Valmistusohje

1. Vatkaa yhteen öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Raasta mukaan parmesaania, jos haluat.

2. Huuhtele salaatit ja yrtit huolellisesti ja kuivaa ne. Revi isot lehdet pienemmiksi. Jos leikkaat veitsellä, leikkauspinnat ruskettuvat melko nopeasti ja salaatista tulee rumannäköistä.

3. Asettele vihreät ainekset kauniisti vadille tai salaattikulhoon. Raasta halutessasi päälle parmesaania ja lusikoi kastike juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti