Vihreän vihreä salaatti
Suuri vadillinen vihreää salaattia kuuluu niin juhlan noutopöytään kuin grillikutsuihinkin. Täydennä itse poimituilla rapeilla voikukan lehdillä tai sipulinvarsilla, vesikrassilla, punajuuren- ja auringonkukanversoilla jne.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 1 ruukku basilikaa tai muita yrttejä
- 1 ruukku rucolaa
- 250 g tuoretta pinaattia
- 250 g friséesalaattia
Kastike
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl viinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- (parmesaaniraastetta)
Valmistusohje
1. Vatkaa yhteen öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Raasta mukaan parmesaania, jos haluat.
2. Huuhtele salaatit ja yrtit huolellisesti ja kuivaa ne. Revi isot lehdet pienemmiksi. Jos leikkaat veitsellä, leikkauspinnat ruskettuvat melko nopeasti ja salaatista tulee rumannäköistä.
3. Asettele vihreät ainekset kauniisti vadille tai salaattikulhoon. Raasta halutessasi päälle parmesaania ja lusikoi kastike juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka