Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadokeitto muikunmädin ja punasipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muikunmätinokareella koristeltu avokadokeitto on erittäin elegantti, ja valmistat sen nopeasti ja helposti. Ellei sinulla ole sauvasekoitinta tai monitoimikonetta, voi muusata avokadon haarukalla.

Neljälle

  • 1 l kasvislientä
  • 4 avokadoa, kuorittuja ja kivettömiä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 4 rkl hienonnettua punasipulia
  • 50 g muikunmätiä

Valmistusohje

1. Keitä liemi. Sekoita avokado ja tilkka lientä tasaiseksi. Lisää seos liemeen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Kaada kuuma avokadoliemi lämmitetyille lautasille tai anna keiton jäähtyä. Aseta keiton keskelle nokare muikunmätiä ja ripottele päälle hienonnettua punasipulia. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto