Piparjuurikeittoa lohen ja mädin kera
Tämä on erittäin elegantti ja maukas keitto, jonka valmistat muutamassa minuutissa. Sitä ei voi valmistella etukäteen, vaan se on syötävä heti valmistuksen jälken. Tämä on täydellinen alkuruokakeitto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l vasikanlientä
- pieni pala piparjuurta
- 200 g tuoretta lohta
- 100 g punaista mätiä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Paloittele lohi ½ cm paksuisiksi suikaleiksi.
2. Keitä liemi ja sekoita piparjuuri siihen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Asettele lohisuikaleet ja mäti lämmitetyille lautasille. Kaada päälle kuuma piparjuuriliemi, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka