Kiinalaiset minttujättikatkaravut

Minttu antaa mausteseokselle erikoisen aromin, ja jogurtti tekee tämän hieman eksoottisen ruoan kastikkeen rakeiseksi. Tarjoile lisänä riisiä ja vihanneksia.

4 annosta

  • 20 kuorittua kiinalaista jättikatkarapua
  • 1 tomaatti
  • ½ sipuli
  • 1 kuivattu punainen chilipalko
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaista chilijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl jogurttia
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuivaa katkaravut ja poista musta suoli. Hienonna tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Puolita chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili.

2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää tomaatti, sipuli ja chili ja kuullota, kunnes sipuli on vaaleanruskeaa.

3. Sekoita chilijauhe, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma veteen. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia.

4. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kastikkeen kiehua, kunnes katkaravut ovat kiinteytyneet, noin 3 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.