Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kiinalaiset minttujättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Minttu antaa mausteseokselle erikoisen aromin, ja jogurtti tekee tämän hieman eksoottisen ruoan kastikkeen rakeiseksi. Tarjoile lisänä riisiä ja vihanneksia.

4 annosta

  • 20 kuorittua kiinalaista jättikatkarapua
  • 1 tomaatti
  • ½ sipuli
  • 1 kuivattu punainen chilipalko
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaista chilijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl jogurttia
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuivaa katkaravut ja poista musta suoli. Hienonna tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Puolita chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili.

2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää tomaatti, sipuli ja chili ja kuullota, kunnes sipuli on vaaleanruskeaa.

3. Sekoita chilijauhe, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma veteen. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia.

4. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kastikkeen kiehua, kunnes katkaravut ovat kiinteytyneet, noin 3 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike