Gratinoidut osterit
Ostereita syödään useimmiten tuoreina au naturel. Vaihtelun vuoksi ne voi gratinoida ja tarjoilla ylellisenä alkuruokana tai naposteltavana drinkkien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 osteria
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 150 g pinaattia
- ½ dl kermaa
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl konjakkia
- 1 maustemitta tabascoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- karkeaa suolaa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ripottele uuninkestävän vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Avaa osterit ja laita ne toisessa kuorenpuolikkaassa vuokaan.
2. Hienonna sipulit ja paista pehmeäksi voissa. Suikaloi pinaatinlehdet, asettele sipulia ja pinaattia osterikuoriin.
3. Sekoita kerma, tomaattipyree, sitruunamehu, konjakki ja tabasco. Kaada seos ostereiden päälle lusikan avulla. Gratinoi uunissa n. 3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku