Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäislautanen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äyriäislautanen on kotikokin ehdoton suosikki. Kun kaikki ainekset asetellaan kauniisti lautasille, ei tarjoiluastioiden tiskaamisesta tarvitse kantaa huolta. Ohjeen ainekset ovat vain vihjeeksi, sillä äyriäislautaseen sopii likimain mikä tahansa. Tarjoa lisänä maukasta chilikastiketta.

4 annosta

  • 160 g raputikkuja
  • 4 isoa simpukkaa kuorineen
  • 160 g katkarapuja
  • 2 dl keitettyä, jäähtynyttä riisiä
  • 8 minimaissia
  • 2 tomaattia
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 4 sitruunalohkoa
  • salaattia

Riisin maustamiseen

  • hieman tuoretta chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 paprika
  • suolaa

Valmistusohje

1. Poista paprikasta siemenet. Hienonna paprika ja pane palat hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta paprikapalat vedestä ja sekoita riisin joukkoon. Poista chilistä siemenet, hienonna se ja lisää riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jos käytät tuoreita simpukoita, keitä ne ensin. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Paloittele raputikut, kuori katkaravut ja kuori ja halkaise munat.

3. Annostele riisi lautasen keskelle keoksi. Asettele äyriäiset, munat, salaatti, sitruunalohkot, tomaatit ja minimaissit kauniisti riisin ympärille.

Tuoreimmat aiheesta

Kevyt