Äyriäislautanen
Äyriäislautanen on kotikokin ehdoton suosikki. Kun kaikki ainekset asetellaan kauniisti lautasille, ei tarjoiluastioiden tiskaamisesta tarvitse kantaa huolta. Ohjeen ainekset ovat vain vihjeeksi, sillä äyriäislautaseen sopii likimain mikä tahansa. Tarjoa lisänä maukasta chilikastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 160 g raputikkuja
- 4 isoa simpukkaa kuorineen
- 160 g katkarapuja
- 2 dl keitettyä, jäähtynyttä riisiä
- 8 minimaissia
- 2 tomaattia
- 2 keitettyä kananmunaa
- 4 sitruunalohkoa
- salaattia
Riisin maustamiseen
- hieman tuoretta chiliä
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 paprika
- suolaa
Valmistusohje
1. Poista paprikasta siemenet. Hienonna paprika ja pane palat hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta paprikapalat vedestä ja sekoita riisin joukkoon. Poista chilistä siemenet, hienonna se ja lisää riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Jos käytät tuoreita simpukoita, keitä ne ensin. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Paloittele raputikut, kuori katkaravut ja kuori ja halkaise munat.
3. Annostele riisi lautasen keskelle keoksi. Asettele äyriäiset, munat, salaatti, sitruunalohkot, tomaatit ja minimaissit kauniisti riisin ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka