Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäissalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näyttävä ja helppotekoinen salaatti isollekin joukolle. Jos haluat salaatista hieman ruokaisampaa, täydennä sitä parilla kovaksikeitetyllä, lohkoiksi leikatulla munalla.

Neljälle

  • 1 salaattikerä
  • 1 endiivi
  • 2 kypsää avokadoa
  • 200 g herkkusieniä siivuina
  • 1 purkki savusimpukoita
  • 1 purkki taskurapua
  • 300 g kuorittuja katkarapuja

Vinegretti

  • 1-2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja pilko vihannekset. Ryhmittele eri ainekset kauniisti vadille.

2. Pidä huoli, että kaikki salaatinkastikkeen ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Vatkaa tai ravista yhteen sinappi, vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää lopuksi öljy.

3. Valuta kastike salaatin päälle. Rapea leipä on maukas lisä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti