Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialainen jälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän intialaisen jälkiruoan voit helposti valmistella etukäteen. Sahraminkeltaiset pullat tarjoillaan joko lämpiminä ruusuilta tuoksuvassa liemessään, tai kylminä.

Ainekset

  • Kuudelle

Sokeriliemi

  • 4 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • 4 tippaa ruusuvettä

Taikina

  • 12 dl maitojauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1 tl kuskusia
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 10 vihreää kardemummansiementä
  • ½ maustemitta sahramia
  • 2 ½ dl maitoa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Kuumenna hitaasti sokeria ja vettä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä 3-4 minuuttia niin että liemi paksuuntuu hieman. Ota kattila liedeltä ja lisää ruusuvesi.

2. Pullat: Sulata voi. Murskaa kardemummansiemenet morttelissa. Kaada maitojauhe, jauhot, leivinjauhe, kuskus, voisula, kardemumma ja sahrami kulhoon. Sekoita hyvin, lisää maitoa niin että saat pehmeän taikinan. Pyörittele taikinasta 20-24 pullaa.

3. Friteeraus: Kuumenna öljy. Laita siihen pieni pala taikinaa. Kun pala kohoaa pintaan, se on tarpeeksi kuumaa. Laita puolet pullista öljyyn ja friteeraa keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla öljystä. Valuta muutama minuutti talouspaperilla ja laita ne sitten lämpimään sokeriliemeen. Friteeraa loput pullat. Kuumenna sokeriliemi lähes kiehuvaksi, kun kaikki pullat ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka