Jouluinen juustokakku glögikastikkeella
Hellapoliisin jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua.
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 600 g vaniljatuorejuustoa
- 3 munaa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- yhden limen raastettu kuori
- yhden limen puristettu mehu
Glögikastike
- 2 ½ dl vahvaa glögiä
- ¾ dl sokeria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Murusta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.
Paista 150-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.
Valmista glögikastike.
Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes kastike alkaa saeta.
Tarjoa kastike jäähdytetyn juustokakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku