Jouluinen juustokakku glögikastikkeella
Hellapoliisin jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua.
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 600 g vaniljatuorejuustoa
- 3 munaa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- yhden limen raastettu kuori
- yhden limen puristettu mehu
Glögikastike
- 2 ½ dl vahvaa glögiä
- ¾ dl sokeria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Murusta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.
Paista 150-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.
Valmista glögikastike.
Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes kastike alkaa saeta.
Tarjoa kastike jäähdytetyn juustokakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa