Broilerinkoipia vihreällä currylla
Henri Alén aloittaa viikon maukkailla, currylla maustetuilla broilerinkoivilla. Hän tarjoilee koivet raikkaan villiriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin koipireittä
- 1 limetti
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 4 dl keitettyä villiriisiseosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 100 g siitakesieniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa koipireidet poikki nivelten kohdalta. Hiero pintaan limen mehua ja suolaa. Aseta palat uuninpellille ja sivele ne vihreällä currylla. Paista 190-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkana ja siivuta sienet. Paista edellä mainittuja raaka-aineita hetki kuumassa pannussa ja lisää mukaan kurkuma, inkivääri ja riisi. Jatka paistamista muutama minuutti ja mausta riisi suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi mukaan hienonnettua persiljaa ja tarjoile broilerinkoipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras