Broilerinkoipia vihreällä currylla
Henri Alén aloittaa viikon maukkailla, currylla maustetuilla broilerinkoivilla. Hän tarjoilee koivet raikkaan villiriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin koipireittä
- 1 limetti
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 4 dl keitettyä villiriisiseosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 100 g siitakesieniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa koipireidet poikki nivelten kohdalta. Hiero pintaan limen mehua ja suolaa. Aseta palat uuninpellille ja sivele ne vihreällä currylla. Paista 190-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkana ja siivuta sienet. Paista edellä mainittuja raaka-aineita hetki kuumassa pannussa ja lisää mukaan kurkuma, inkivääri ja riisi. Jatka paistamista muutama minuutti ja mausta riisi suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi mukaan hienonnettua persiljaa ja tarjoile broilerinkoipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku