Tandorikana on yksi tunnetuimpia intialaisia ruokalajeja. Marinadi tekee kanasta herkullisen mureaa, ja chili ja garam masala tuovat ruokaan mukavaa terävyyttä. Tandorikanan tyypillinen väri saadaan elintarvikeväristä!

Ainekset

  • 8 broilerin rinta- tai koipireisipalaa

Marinadi

  • 4½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua minttua
  • 1 rkl suolaa
  • 1½ rkl punaista chiliä
  • 1 rkl garam masalaa
  • ½ rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl punaista elintarvikeväriä
  • 2 tl keltaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

1. Poista broileripaloista nahka. Irrota rintafilee osittain luusta. Leikkaa koipireisipaloihin 3-4 luuhun asti ulottuvaa poikittaisviiltoa.

2. Marinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna minttu. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, minttu, suola, chili, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja elintarvikeväri marinadiksi. Pane broileripalat marinadiin. Kääntele paloja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan 3-4 tunniksi.

3. Lämmitä uunigrilli mahdollisimman kuumaksi. Voitele uunipannu öljyllä ja pane broileripalat pannulle ja grillaa noin 10 minuuttia. Käännä paloja pari kertaa niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet