Tandorikanaa

Tandorikana on yksi tunnetuimpia intialaisia ruokalajeja. Marinadi tekee kanasta herkullisen mureaa, ja chili ja garam masala tuovat ruokaan mukavaa terävyyttä. Tandorikanan tyypillinen väri saadaan elintarvikeväristä!

Ainekset

  • 8 broilerin rinta- tai koipireisipalaa

Marinadi

  • 4½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua minttua
  • 1 rkl suolaa
  • 1½ rkl punaista chiliä
  • 1 rkl garam masalaa
  • ½ rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl punaista elintarvikeväriä
  • 2 tl keltaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

1. Poista broileripaloista nahka. Irrota rintafilee osittain luusta. Leikkaa koipireisipaloihin 3-4 luuhun asti ulottuvaa poikittaisviiltoa.

2. Marinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna minttu. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, minttu, suola, chili, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja elintarvikeväri marinadiksi. Pane broileripalat marinadiin. Kääntele paloja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan 3-4 tunniksi.

3. Lämmitä uunigrilli mahdollisimman kuumaksi. Voitele uunipannu öljyllä ja pane broileripalat pannulle ja grillaa noin 10 minuuttia. Käännä paloja pari kertaa niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!