Tandorikanaa
Tandorikana on yksi tunnetuimpia intialaisia ruokalajeja. Marinadi tekee kanasta herkullisen mureaa, ja chili ja garam masala tuovat ruokaan mukavaa terävyyttä. Tandorikanan tyypillinen väri saadaan elintarvikeväristä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 8 broilerin rinta- tai koipireisipalaa
Marinadi
- 4½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua minttua
- 1 rkl suolaa
- 1½ rkl punaista chiliä
- 1 rkl garam masalaa
- ½ rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 2 tl punaista elintarvikeväriä
- 2 tl keltaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
1. Poista broileripaloista nahka. Irrota rintafilee osittain luusta. Leikkaa koipireisipaloihin 3-4 luuhun asti ulottuvaa poikittaisviiltoa.
2. Marinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna minttu. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, minttu, suola, chili, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja elintarvikeväri marinadiksi. Pane broileripalat marinadiin. Kääntele paloja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan 3-4 tunniksi.
3. Lämmitä uunigrilli mahdollisimman kuumaksi. Voitele uunipannu öljyllä ja pane broileripalat pannulle ja grillaa noin 10 minuuttia. Käännä paloja pari kertaa niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka