Yrttitahnalla leivitetty broilerinleike
Basilikasta ja timjamista valmistuu yrttinen broileirinleike. Maukas ohje, joka on myös helppo ja nopea valmistaa Makuja-kokki Sami Garamin tapaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerinfileetä
- 0,5 dl korppujauhoja
- nippu basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-4 rkl oliiviöljyä
- suolalla
- porkkanoita
- timjamia
- riisiä
Valmistusohje
Murskaa basilika ja valkosipuli tehosekoittimella ja ohenna öljyllä. Sekoita korppujauhot yrttitahnan sekaan ja mausta suolalla. Nuiji broilerinfileet ohuiksi pihveiksi ja levitä yrttitahnaa niiden pinnoille. Paista leikkeet kypsiksi miedolla lämmöllä, tilkassa öljyä.
Kun olet nostanut broilerit pannulta, lisää siihen öljyä ja paista viipaloituja porkkanoita siinä. Mausta lopuksi kokonaisilla timjaminoksilla. Tarjoa lisäksi myös keitettyä riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti