Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Balsamicolla kruunattu perunavuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 isoa perunaa viipaloituna
  • 2 iso sipulia viipaloituna
  • korppujauhoja
  • parmesaania raastettuna
  • 2 tl Ortalli balsamietikkaa tai luomu-balsamietikkaa
  • muutama loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl sieniä, esim. herkkusieniä tai kantarelleja
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Laita aineksia seuraavassa järjestyksessä kerroksittain uunivuokaan: hieman öljyä, perunaa, sipulia, sieniä. Jatka kerrostamista ja sirottele lopuksi korppujauhoja ja parmesaania päälle. Lorauta lisäksi hieman oliiviöljyä päälle.

Lisää vuokaan kasvisliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin.

Kun olet ottanut vuoan uunista, pirskottele balsamiviinietikka perunoiden päälle. Tarjoile hetken vetäytymisen jälkeen.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini