Balsamicolla kruunattu perunavuoka
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 isoa perunaa viipaloituna
- 2 iso sipulia viipaloituna
- korppujauhoja
- parmesaania raastettuna
- 2 tl Ortalli balsamietikkaa tai luomu-balsamietikkaa
- muutama loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
- 1 dl kasvislientä
- 2 dl sieniä, esim. herkkusieniä tai kantarelleja
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Laita aineksia seuraavassa järjestyksessä kerroksittain uunivuokaan: hieman öljyä, perunaa, sipulia, sieniä. Jatka kerrostamista ja sirottele lopuksi korppujauhoja ja parmesaania päälle. Lorauta lisäksi hieman oliiviöljyä päälle.
Lisää vuokaan kasvisliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin.
Kun olet ottanut vuoan uunista, pirskottele balsamiviinietikka perunoiden päälle. Tarjoile hetken vetäytymisen jälkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa