Tomaattikeitto ja basilikaa
Pinkinpunainen keitto! Loihdit sen hetkessä tarjolle sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai monitoimikoneen avulla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl vihanneskeittoa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
- 1 sitruuna
- 1 ruukku basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kiehauta keitto tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.
2. Soseuta keitto sileäksi.
3. Kaada kuuma keitto lämpimille lautasille, sirottele pinnalle suikaloidut basilikanlehdet ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä