Tomaattikeitto ja basilikaa

Pinkinpunainen keitto! Loihdit sen hetkessä tarjolle sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai monitoimikoneen avulla.

Neljälle

  • 8 dl vihanneskeittoa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
  • 1 sitruuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta keitto tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.

2. Soseuta keitto sileäksi.

3. Kaada kuuma keitto lämpimille lautasille, sirottele pinnalle suikaloidut basilikanlehdet ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.