Basler Leckerli
Tämä resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia, paistoaika on n. 20 minuuttia. Kirschwasser on eräänlaista kirsikkaviinaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
30 kpl
- 700 g tummaa hunajaa
- 600 g kidesokeria
- 900 g vehnäjauhoja
- 400 g karkeasti raastettuja manteleita
- 200 g hillottua appelsiininkuorta
- 1 tl kanelia
- 1 maustemitta jauhettua muskottia
- 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl Kirschwasseria
Sokerikuorrute
- 150 g kidesokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna hunaja ja kidesokeri kiehuvaksi, lisää puolet jauhoista. Lisää manteli, hillottu appelsiininkuori, kaneli, muskotti ja neilikka ja sekoita. Lisää sitten loput jauhot, Kirschwasser, raastettu appelsiininkuori sekä sitruunamehu. Työstä taikinaksi ja laita kylmään lepäämään 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulle leivinpaperille 6 mm paksuksi neliöksi. Vedä leivinpaperi pellille. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, harjaa pois jauhot.
3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Lämmitä kakkua uunissa hieman ja kaada kuuma kuorrutus päälle. Penslaa voimakkaasti niin että se imeytyy kakkuun. Se jähmettyy ja muuttuu valkoiseksi n. 5 minuutin jälkeen. Leikkaa kakusta n. 4X6 cm palasia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa