Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäinen joulupulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän joulupullan maku on parhaimmillaan, kun se valmistetaan kuukausi ennen joulua. Marinoi hedelmiä vuorokausi ennen taikinan valmistamista. Joulupullat säilyvät jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä tai muovipussissa pitkiäkin aikoja.

2 pullaa

  • 1 1/4 dl maitoa
  • 50 g sokeria
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • 400 g jauhoja
  • 200 g voita
  • ripaus suolaa
  • ½ muna
  • 150 g jauhoja
  • 150 g rusinoita
  • 125 g appelsiininkuorta
  • 1 dl rommia
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta rusinat. Marinoi rusinoita sekä appelsiinin- ja sitruunankuoriraastetta vähintään vuorokausi.

2. Sekoita maito, sokeri, hiiva, jauhot, voi ja suola tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota tunnin ajan. Sekoita kulhossa muna, vehnäjauhot, rusinat sekä sitruunan ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita hedelmäseos ja kohonnut taikina varovasti, ettei hedelmistä irtoa väriä. Muotoile taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista palaa ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Taputtele palat tasaisiksi ja kauli keskelle harjanne. Taita yhteen harjanteen päälle ja pane uunipellille. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Voitele valmiit hedelmäpullat ja ripottele vielä pullien päälle sokeria. Jäähdytä.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat