Hedelmäinen joulupulla

Tämän joulupullan maku on parhaimmillaan, kun se valmistetaan kuukausi ennen joulua. Marinoi hedelmiä vuorokausi ennen taikinan valmistamista. Joulupullat säilyvät jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä tai muovipussissa pitkiäkin aikoja.

2 pullaa

  • 1 1/4 dl maitoa
  • 50 g sokeria
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • 400 g jauhoja
  • 200 g voita
  • ripaus suolaa
  • ½ muna
  • 150 g jauhoja
  • 150 g rusinoita
  • 125 g appelsiininkuorta
  • 1 dl rommia
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta rusinat. Marinoi rusinoita sekä appelsiinin- ja sitruunankuoriraastetta vähintään vuorokausi.

2. Sekoita maito, sokeri, hiiva, jauhot, voi ja suola tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota tunnin ajan. Sekoita kulhossa muna, vehnäjauhot, rusinat sekä sitruunan ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita hedelmäseos ja kohonnut taikina varovasti, ettei hedelmistä irtoa väriä. Muotoile taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista palaa ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Taputtele palat tasaisiksi ja kauli keskelle harjanne. Taita yhteen harjanteen päälle ja pane uunipellille. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Voitele valmiit hedelmäpullat ja ripottele vielä pullien päälle sokeria. Jäähdytä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!