Biberherzli

Biberherzlien resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 1 tunti, paistoaika on 15 minuuttia.

20 kpl

  • 300 g tummaa siirappia
  • 100 g ruskeaa fariinia
  • 2 rkl vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitta jauhettua kanelia
  • 1 maustemitta jauhettua muskottia

Koristeluun

  • manteleita

Sokerikuorrutus

  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Tarvitset myös

  • pursotinpussin

Valmistusohje

1. Sekoita siirappi, fariini ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, neilikka, kaneli, inkivääri ja muskotti. Kaada seos leivinpöydälle ja tee siihen syvennys keskelle. Kaada siirappiseos kuoppaan ja työstä taikina kokoon. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit. Kaulitse taikina n. 1 cm paksuksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta sydämiä muoteilla, laita pikkuleivät leivinpaperille pellille. Koristele reunat painelemalla haarukalla, koristele manteleilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri, perunajauhot ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Pursota koristeita pikkuleiville niin kauan kuin kuorrutus on kuumaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!