Biberherzli
Biberherzlien resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 1 tunti, paistoaika on 15 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
20 kpl
- 300 g tummaa siirappia
- 100 g ruskeaa fariinia
- 2 rkl vettä
- 500 g vehnäjauhoja
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
- 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
- 1 maustemitta jauhettua kanelia
- 1 maustemitta jauhettua muskottia
Koristeluun
- manteleita
Sokerikuorrutus
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- 3 rkl tomusokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Tarvitset myös
- pursotinpussin
Valmistusohje
1. Sekoita siirappi, fariini ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, neilikka, kaneli, inkivääri ja muskotti. Kaada seos leivinpöydälle ja tee siihen syvennys keskelle. Kaada siirappiseos kuoppaan ja työstä taikina kokoon. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit. Kaulitse taikina n. 1 cm paksuksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta sydämiä muoteilla, laita pikkuleivät leivinpaperille pellille. Koristele reunat painelemalla haarukalla, koristele manteleilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia.
3. Sekoita tomusokeri, perunajauhot ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Pursota koristeita pikkuleiville niin kauan kuin kuorrutus on kuumaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku