Friteeratut kasvikset
Haluaisitko kokeilla intialaista ruokaa? Intiassa tällaisia friteerattuja kasviksia myydään yleisesti katukeittiöissä. Usein voit ostaa lisäksi leipää tai jogurttikastiketta. Friteeratut kasvikset sopivat niin välipalaksi, alkuruoaksi kuin lisukkeeksikin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- ½ kukkakaali, noin 200 g
- ½ sipuli
- 100 g keitettyjä tuoreita pinaatinlehtiä
- 1 keitetty peruna
- 1 munakoiso
- 1½ rkl punaista chiliä
- 1 ½ tl suolaa
- 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 2 ½ dl jauhoja
- 1/4 tl ruokasoodaa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi keitetty peruna, kuori ja viipaloi sipuli sekä kuutioi munakoiso ja kukkakaali. Pane peruna-, kukkakaali- ja munakoisokuutiot sekä sipuliviipaleet ja pinaatinlehdet kulhoon. Sekoita jogurtti, chili ja suola. Kääntele kastike kasvisten joukkoon. Kaikkein parhaiten sekoittaminen sujuu käsin.
2. Sekoita jauhot ja sooda. Lisää ne kasvisten joukkoon niin, että kasvisten ympärille muodostuu tahmea mutta kiinteä kuori. Kuumenna friteerausöljy ja tarkista lämpötila pienellä taikinanokareella. Kun taikinanokare nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
3. Nosta taikinakasviksista öljyyn nokareita, joiden koko on noin 2 rkl. Friteeraa nokareita öljyssä 3-4 minuuttia. Nosta nokareet reikäkauhalla ja jätä ne valumaan talouspaperin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"