Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut kasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Haluaisitko kokeilla intialaista ruokaa? Intiassa tällaisia friteerattuja kasviksia myydään yleisesti katukeittiöissä. Usein voit ostaa lisäksi leipää tai jogurttikastiketta. Friteeratut kasvikset sopivat niin välipalaksi, alkuruoaksi kuin lisukkeeksikin.

4 annosta

  • ½ kukkakaali, noin 200 g
  • ½ sipuli
  • 100 g keitettyjä tuoreita pinaatinlehtiä
  • 1 keitetty peruna
  • 1 munakoiso
  • 1½ rkl punaista chiliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl jauhoja
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi keitetty peruna, kuori ja viipaloi sipuli sekä kuutioi munakoiso ja kukkakaali. Pane peruna-, kukkakaali- ja munakoisokuutiot sekä sipuliviipaleet ja pinaatinlehdet kulhoon. Sekoita jogurtti, chili ja suola. Kääntele kastike kasvisten joukkoon. Kaikkein parhaiten sekoittaminen sujuu käsin.

2. Sekoita jauhot ja sooda. Lisää ne kasvisten joukkoon niin, että kasvisten ympärille muodostuu tahmea mutta kiinteä kuori. Kuumenna friteerausöljy ja tarkista lämpötila pienellä taikinanokareella. Kun taikinanokare nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa.

3. Nosta taikinakasviksista öljyyn nokareita, joiden koko on noin 2 rkl. Friteeraa nokareita öljyssä 3-4 minuuttia. Nosta nokareet reikäkauhalla ja jätä ne valumaan talouspaperin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke