Mustaherukkapannacotta
Uudenlainen jälkiruoka syntyy kotoisan puutarhan vitamiinipommien ja italialaisen klassikon liitosta.
Ainekset
- 9 liivatelehteä (10–12g) tai agar-agaria (ks. annostus paketista)
- (kylmää vettä)
- 5 dl tuoreita mustaherukoita
- 5 dl kermaa (2 ½ + 2 ½)
- 1 vaniljatanko
- 70 g sokeria
- puolikkaan sitruunan kuori yhtenä kappaleena
Valmistusohje
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Survo mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Älä heitä siemeniä pois.
Valmista pääseos. Kaada puolet kermasta kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman sekaan. Lisää kermaan vaniljatanko, sokeri ja sitruunankuori ja lisää myös liivatteet. Kiehauta kerma ja lisää herukansiemenet.
Ota kattila liedeltä ja peitä kannella 10 minuutiksi. Poista vaniljatanko ja sitruunankuori. Paseeraa koko seos siivilän läpi ja lisää liivate.
Sekoita pääseos paseeratun mustaherukkamassan sekaan tasaiseksi. Laita seos jäähtymään jääkaappiin, kunnes se alkaa hieman hyytyä. Käy sekoittamassa välillä.
Vatkaa loppu kylmä kerma vaahdoksi.
Kun massa on hieman hyytynyt, kääntele mukaan kermavaahto.
Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka tuorekelmulla ja nosta massa vuokaan.
Hyydyttele 6 tuntia tai kokonainen yö jääkaapissa. Kumoa ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa tuoreiden marjojen ja mantelikeksien kera.
Myös hyvä metsämarjakastike, coulis de fruits rouges, sopii hyvin seuraksi!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku