BBQ-kylkiluut sienirisoton kera
Valmiit kastikkeet ja marinadit helpottavat monesti ruoanlaittoa. Tässä käytämme valmista BBQ-kastiketta, amerikkalaistyyppistä grillikastiketta, joita on kaupanhyllyillä monenmakuisia. Valitse mieleisesi ja ihastuta ruokailijat tällä mehevän makoisalla aterialla – josta osan saa syödä rasvaa tihkuvin sormin!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg paksua siankylkeä annospaloiksi leikattuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pullo BBQ-kastiketta
- öljyä
Risotto
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 dl avorioriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- 5-8 dl kanalientä
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hiero kylkiluihin suolaa ja pippuria. Paahda ne kauniinvärisiksi grillipannussa tai paistinpannussa. Penslaa kylkiluut BBQ-kastikkeella, siirrä uunivuokaan ja paista valmiiksi uunissa, noin 25 minuuttia.
2. Leikkaa herkkusienet paksuiksi viipaleiksi. Sivele ne öljyllä ja paista ne grilli- tai paistinpannulla. Pidä lämpiminä.
3. Silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne sekä laakerinlehti oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini, sekoita ja anna kiehua, kunnes se on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman "hammasvastusta". Ota kattila liedeltä ja kääntele sekaan parmesaaniraaste, voi, suola ja pippuri. Tarjoile heti parmesaanilastujen, herkkusienten ja kylkiluiden kera. Tuo tarjolle myös ylijäänyt BBQ-kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku