Belgialainen kanakeitto

Liemi valmistetaan päivää ennen, jotta ylimääräinen rasva saadaan pois. Tämä resepti on kotoisin Belgiasta, jossa on suosittua viedä koko perhe ravintolaan kun ollaan vapaalla.

Neljälle

    Liemi

    • 1 broileri
    • 1 ¼ l vettä
    • ½ purjo
    • 2 porkkanaa
    • 1 keltasipuli

    Keitto

    • 3 dl kermaa
    • 1 porkkana
    • ½ purjo
    • ½ kesäkurpitsa
    • 20 g juuriselleriä

    Tarjoiluun

    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl hienonnettua purjoa
    • 40 pientä perunaa

    Valmistusohje

    1. Liemi: Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Kuori sipuli. Huuhdo ja halkaise purjo. Huuhdo porkkanat ja paloittele ne. Laita kanapalat, purjo, porkkana ja sipuli pataan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä niin että liemi vain poreilee kevyesti. Anna poreilla 1 tunti. Nosta kanapalat liemestä, irrota lihat. Siivilöi liemi, jäähdytä ja anna seistä kylmässä yön yli. Säilytä kanapalat kylmässä.

    2. Keitto: Poista rasva, joka on jähmettynyt liemen päälle. Kaada liemi kattilaan ja keitä kokoon kerman kanssa. Kuori ja puhdista porkkana, purjo, kesäkurpitsa ja selleri. Suikaloi kaikki vihannekset erittäin hienoksi. Laita suikaleet keittoon.

    3. Puhdista ja hienonna koristeeksi tuleva purjo, hienonna ruohosipuli. Keitä perunat. Paloittele kananliha hienoiksi viipaleiksi. Asettele kanaviipaleet syville lautasille ja kaada keitto päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa, koristele ruohosipulilla ja purjolla.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.