Suurustettu curry-kanakeitto

Kanakeitto lämmittää koleana päivänä. Tässä keitossa on mukana curryn ja omenan klassisia makuja. Alkuruoaksi tästä reseptistä riittää neljälle hengelle.

4 annosta

  • 4 kanankoipea
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 litra kanan keittolientä
  • voita paistamiseen
  • 2 sipulia
  • 1 omena
  • 1 porkkana
  • 1 rkl curryjauhetta
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 30 g vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja puolikas porkkana ja paloittele ne. Pane kanankoivet kattilaan ja laske päälle vettä. Lisää mukaan porkkanat, valkopippurit, laakerinlehti ja suola. Kiehauta, kuori vaahto, pane kansi päälle ja hauduta matalahkolla lämmöllä 45 minuuttia.

2. Ota kanankoivet pois ja siivilöi liemi. Irrota lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi.

3. Kuori omena ja toinen sipuli ja hienonna ne. Kuullota omena, sipuli ja curry voissa kattilassa. Ripottele joukkoon vehnäjauho, jatka lämpimällä kanaliemellä ja anna kiehua noin 10 minuutin ajan. Lisää lämmin kerma.

3. Kuori ja hienonna loppu porkkana ja kuullota kevyesti voissa. Anna keiton hitaasti lämmetä ja lisää keitetty kanaliha, keitetty riisi ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!