Lämmin toast skagen
Julkaistu
4:lle hengelle
- 4 siivua paahtoleipää
- 4 dl katkarapuja valutettuna
- 1 puntti ruohosipulia tai tilliä
- 3 rkl majoneesia
- 1 sitruuna
- mustapippuria
- 4 kananmunaa
Valmistusohje
Kanttaa leivistä reunat pois. Leikkaa katkarapuja hieman veitsellä. Lisää majoneesi. Mausta pippurilla ja sitruunan mehulla. Leikkaa ruohosipuli tai tilli hienoksi ja sekoita joukkoon. Levitä jokaiselle leivälle runsaasti katkarapumassaa ja tee keskelle pieni kuoppa. Erottele kananmunista keltuaiset ja aseta varovasti leivän keskelle kuoppaan.
Paista leipiä uunissa 200°c:ssa n. 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi