Lämmin toast skagen
4:lle hengelle
- 4 siivua paahtoleipää
- 4 dl katkarapuja valutettuna
- 1 puntti ruohosipulia tai tilliä
- 3 rkl majoneesia
- 1 sitruuna
- mustapippuria
- 4 kananmunaa
Valmistusohje
Kanttaa leivistä reunat pois. Leikkaa katkarapuja hieman veitsellä. Lisää majoneesi. Mausta pippurilla ja sitruunan mehulla. Leikkaa ruohosipuli tai tilli hienoksi ja sekoita joukkoon. Levitä jokaiselle leivälle runsaasti katkarapumassaa ja tee keskelle pieni kuoppa. Erottele kananmunista keltuaiset ja aseta varovasti leivän keskelle kuoppaan.
Paista leipiä uunissa 200°c:ssa n. 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"