Matjessilliä ja munakokkelia
Julkaistu
Kuuman ja kylmän kohtaaminen on aina kiehtova tapahtuma. Lämmin munakas tai munakokkeli maistuu erityisen herkulliselta, jos sen kanssa tarjotaan matjessilliä ja nokare kermaviiliä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 annosta
- 5 munaa
- 1 prk matjessilliä
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- ruohosipulia tai punasipulia
- suolaa
- pippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja maito.
2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää munat ja sekoita kevyesti puulastalla, kunnes seos on hyytynyt kokkeliksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pane munakokkelin päälle valutetut silliviipaleet, pari nokaretta kermaviiliä tai ranskankermaa sekä hienonnettua ruohosipulia tai ohueksi suikaloitua punasipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku