MasterChef: Lohitataki ja kampasimpukkaa – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 100 g lohi
- 2 kampasimpukkaa
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl mantelia
- 1 rkl norilevää
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl soijaa
- 1 rlk ponzua
- 1 rlk sokeria
- 1 dl vettä
- 1 kananmunan valkuainen
- sitruuna
- 1 dl chilillä maustettua öljyä
- misoa
- mustapippuria
- merilevä kaviaaria
- ruohosipulia
Valmistusohje
Fileroi lohi sopivaksi palaksi ja laita 10 minuutiksi suolaveteen.
Tee majoneesi vatkaamalla sitruuna ja kananmunan keltuainen. Vatkaa vahvasti ja lisää öljyä 1rkl kerrallaan kunnes majoneesi emulsioituu. Mausta chiliöljyllä ja misolla.
Tee inkivääriglaseeraus lisäämällä raastettu inkivääri, soija, ponzu, sokeri ja vesi pannulle. Keitä kasaan a maista ja mausta tarpeen mukaan.
Paahda seesaminsiemeniä ja manteleita pannulla. Lisää ne mortteliin nori, siemenet ja pähkinät, hakkaa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pipurilla.
Paista tulikuumalla pannulla lohi noin 10 sekuntia per puoli. Pyörittelen lohi inkivääriglaseerauksessa ja sen jälkeen furikakessa.
Paista sen jälkeen tulikuumalla pannulla kampasimpukoita noin 30 sekuntia per puoli. Mausta suolalla. Hienonna ruohosipuli. Mausta piimä suolalla, sokerilla, sitruunanmehulla, sekä kuorella.
Leikkaa kampasimpukat puoliksi.
Koristele annos laittamalla jonoon joka toinen lohi ja kampasimpukka.
Pursota majoneesista täpliä. Ripottele päälle ruohosipuli, yritit ja merileväkaviaari.
Tarjoillessa tarjoile kevyesti piimäkastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku