Pyörykät
Lihapullat saavat italialaisen sävyn, kun ne maustetaan pestolla ja tarjoillaan tomaattikastikkeen kera. Herkun seuraksi sopii pasta, riisi tai polenta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl pestokastiketta
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja kuullota niitä pannulla kevyesti, tilkassa pestokastikkeesta irtoavaa öljyä. Nosta pannu sivuun hellalta ja sekoita pestokastike ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit siihen.
Kun seos on jäähtynyt, sekoita se jauhelihaan ja mausta vielä pippurilla sekä tarpeen mukaan myös suolalla. Pyöritä massasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin kymmenen minuuttia.
Hauduta pyöryköitä tomaatti-pestokastikkeessa ja tarjoa lisäkkeenä pastaa, riisiä tai polentaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku