Lihapullat saavat italialaisen sävyn, kun ne maustetaan pestolla ja tarjoillaan tomaattikastikkeen kera. Herkun seuraksi sopii pasta, riisi tai polenta.

Ainekset

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl pestokastiketta
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja kuullota niitä pannulla kevyesti, tilkassa pestokastikkeesta irtoavaa öljyä. Nosta pannu sivuun hellalta ja sekoita pestokastike ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit siihen.

Kun seos on jäähtynyt, sekoita se jauhelihaan ja mausta vielä pippurilla sekä tarpeen mukaan myös suolalla. Pyöritä massasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin kymmenen minuuttia.

Hauduta pyöryköitä tomaatti-pestokastikkeessa ja tarjoa lisäkkeenä pastaa, riisiä tai polentaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat