Tomaattia ja mozzarellaa
Cocktailjuhlat kotonasi, eikä tikuista syödä tällä kertaa juustoa tai makkaraa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 ruukku lehtisalaattia
- 6 keskikokoista tomaattia
- 250 g mozzarella-juustoa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Kastike
- 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- 1/4 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistusohje
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistumisen ajan.
Viipaloi tomaatit viiteen osaan. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti ja tee siitä tarjoiluvadille salaattipeti.
Mausta mozzarella-viipaleet ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lado cocktailtikkuihin vuorotellen tomaatti- ja mozzarella-viipaleita sekä basilikanlehtiä.
Nostele cocktailtikut salaattipedille ja pirskottele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka