Pirullinen kana
Kanan pitää saada marinoitua 8 tuntia, joten suunnittele tämän ruoan valmistus hyvissä ajoin. Ruoka on tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta chilin määrää muuttaen. Tarjoile maukkaan salaatin, mielellään ruokaisan pastasalaatin, kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kananpoika
- 2 punaista chiliä
- 1 ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Huuhdo kananpoika ja aseta se rintapuoli alaspäin. Leikkaa selkäluu pois ja poimi pois solisluut, käännä ja leikkaa pois siipien kärjet. Paina kananpoikaa niin että se pysyy litteänä.
2. Halkaise chilit pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja väliseinät. Hienonna chili tarkasti ja sekoita sitruunamehun ja öljyn kera. Laita kananpoika pussiin tai vuokaan ja kaada päälle marinadi. Marinoi 8 tuntia.
3. Grillaus: Taittele kananpojan koivet sen kylkiin ja laita se kuumalle grilliritilälle. Suolaa ja grillaa hiilloksella. Kääntele grillauksen aikana jotta se kypsyy tasaisesti. Uunissa paistettu: Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku