Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pirullinen kana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kanan pitää saada marinoitua 8 tuntia, joten suunnittele tämän ruoan valmistus hyvissä ajoin. Ruoka on tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta chilin määrää muuttaen. Tarjoile maukkaan salaatin, mielellään ruokaisan pastasalaatin, kera.

Neljälle

  • 1 kananpoika
  • 2 punaista chiliä
  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kananpoika ja aseta se rintapuoli alaspäin. Leikkaa selkäluu pois ja poimi pois solisluut, käännä ja leikkaa pois siipien kärjet. Paina kananpoikaa niin että se pysyy litteänä.

2. Halkaise chilit pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja väliseinät. Hienonna chili tarkasti ja sekoita sitruunamehun ja öljyn kera. Laita kananpoika pussiin tai vuokaan ja kaada päälle marinadi. Marinoi 8 tuntia.

3. Grillaus: Taittele kananpojan koivet sen kylkiin ja laita se kuumalle grilliritilälle. Suolaa ja grillaa hiilloksella. Kääntele grillauksen aikana jotta se kypsyy tasaisesti. Uunissa paistettu: Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika