Höyrykeitetty rakuunabroileri
Tämä lihan valmistustapa ns. breseeraus, on tietenkin ranskasta kotoisin. Liha kypsytetään kuumassa höyryssä, joka kiertää padassa tai pannussa. Muodostuva hyvä liemi on käyttökelpoista maunantajana esim. keitoissa ja kastikkeissa. Rakuunakanan voi tarjota kuumana tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri
- ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Irrota broilerista siivet ja reisikoivet, jotta se mahtuu paremmin pataan. Työnnä tuoretta rakuunaa broilerin rintaan ja reisiin nahan alle.
2. Kaada pataan sentin korkeudelta vettä ja laita pohjalle muutama rakuunanoksa, suola ja öljy. Pane broileri pataan ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Sulje kansi tiiviisti, alenna lämpöä ja anna padan poreilla hiljaa 40 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsä. Tarkista kypsyys pistämällä linnun paksuimpaan kohtaan, lihanesteen pitää olla täysin kirkasta, ei lainkaan rosaan vivahtavaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku