Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri-biryani

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistama broileri-biryani on kevyt, gluteeniton ja todella herkullinen kanaruoka.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 pieni chili hienonnettuna
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1-2 tl hienonnettua chiliä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kaardemummaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • suolaa
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 2 tl sahramia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin rintafileet marinadiin ja jätä huoneen lämpöön marinoitumaan.

Valmista riisi. Kuullota öljyssä sipulit, rusinat, mantelit ja mausteet. Sekoita riisi joukkoon.

Liota sahrami tilkkaan kookosmaitoon, Sekoita kookosmaito ja vesi riisin joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.

Laita riisi voideltuun uunivuokaan. Aseta broilerin rinnat riisin päälle.

Kaada myös loppu marinadi vuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Nauti raikkaan salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee