Broileri-biryani
Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistama broileri-biryani on kevyt, gluteeniton ja todella herkullinen kanaruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
Marinadi
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 2 tl jauhettua korianteria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1-2 tl hienonnettua chiliä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua kaardemummaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- suolaa
- 3 dl basmatiriisiä
- 2 tl sahramia
- 4 dl kookosmaitoa
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin rintafileet marinadiin ja jätä huoneen lämpöön marinoitumaan.
Valmista riisi. Kuullota öljyssä sipulit, rusinat, mantelit ja mausteet. Sekoita riisi joukkoon.
Liota sahrami tilkkaan kookosmaitoon, Sekoita kookosmaito ja vesi riisin joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.
Laita riisi voideltuun uunivuokaan. Aseta broilerin rinnat riisin päälle.
Kaada myös loppu marinadi vuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Nauti raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa