Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri-cashew-salaatti ja paprikavinaigrette

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cashewpähkinät antavat broilersalaatille täytettä. Paprikavinaigrette maustaa kokonaisuuden.

Neljälle

  • 4 broilerin rintafileetä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g jäävuorisalaattia
  • 125 g punaisia kirsikkatomaatteja
  • 125 g keltaisia kirsikkatomaatteja
  • pala kurkkua
  • 150 g fetakuutioita
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl krutonkeja
  • herneenversoja

Paprikavinaigrette (5 dl)

  • 1 punainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl sinappia
  • 3/4 dl vadelmaviinietikkaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä

Valmistusohje

Revi jäävuorisalaatti annoslautasille. Puolita päälle kirsikkatomaatit ja valuta joukkoon fetakuutiot. Kuutioi kurkku sekaan.Ripottele pinnalle cashewpähkinät, paahdettu sipuli ja krutongit. Koristele herneenversoilla.

Paista broileri öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.Viipaloi salaattien päälle.

Valmista paprikavinaigrette: paloittele paprika, kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa joukkoon loput ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Pirskota salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti