Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri-melonisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen aloittaa viikon herkullisella broilerisalaatilla. Tee runsas salaatti vaikka päivälliseksi ja ota loput seuraavana päivän töihin evääksi.

Ainekset

  • 4 kpl nahatonta broilerin rintafileetä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijaa
  • 6 dl melonia kuutioina (vesi- cantaloupe- tai hunajamelonia)
  • 1 omena kuutioina, mausta 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ruukku jääsalaattia revittynä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1 dl basilikaa revittynä

Currykastike

  • 1 rkl öljyä ja 1 rkl currya
  • 1 muna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Valmista ensin kastike. Lämmitä curry ja öljy pienessä kipossa mikrossa. Näin curryn maku tulee paremmin esiin ja on pehmeämmän makuinen.

Yhdistä sauvasekoittimelle tarkoitettuun korkeaan kulhoon cyrry, muna, sinappi, sokeri, suola, sitruunamehu ja valkopippuri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää pienissä erissä joukkoon öljy sekä jogurtti koko ajan sekoittaen.

Paista broilerinrintafileet kuumalla pannulla tipassa öljyä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä.

Asettele kaikki ainekset annoksina lautasille tai tarjoiluvadille.

Tarjoa kastike erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti