Broileri-melonisalaatti
Makuja-kokki Maija Silvennoinen aloittaa viikon herkullisella broilerisalaatilla. Tee runsas salaatti vaikka päivälliseksi ja ota loput seuraavana päivän töihin evääksi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 kpl nahatonta broilerin rintafileetä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl soijaa
- 6 dl melonia kuutioina (vesi- cantaloupe- tai hunajamelonia)
- 1 omena kuutioina, mausta 1 rkl sitruunamehua
- 1 ruukku jääsalaattia revittynä
- 1 dl suolapähkinöitä
- 1 dl basilikaa revittynä
Currykastike
- 1 rkl öljyä ja 1 rkl currya
- 1 muna
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 tl sokeria
- suolaa
- 3 rkl sitruunamehua
- vastajauhettua valkopippuria
- 0,5 dl öljyä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
Valmistusohje
Valmista ensin kastike. Lämmitä curry ja öljy pienessä kipossa mikrossa. Näin curryn maku tulee paremmin esiin ja on pehmeämmän makuinen.
Yhdistä sauvasekoittimelle tarkoitettuun korkeaan kulhoon cyrry, muna, sinappi, sokeri, suola, sitruunamehu ja valkopippuri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää pienissä erissä joukkoon öljy sekä jogurtti koko ajan sekoittaen.
Paista broilerinrintafileet kuumalla pannulla tipassa öljyä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä.
Asettele kaikki ainekset annoksina lautasille tai tarjoiluvadille.
Tarjoa kastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku