Täytettyä broileria persialaisen riisin kera

Näyttää tyylikkäältä, jos kannat esiin kokonaisen, kullanruskean broilerin ja paloittelet sen pöydässä. Voi sopia hyvin vaikkapa sunnuntaipäivälliselle.

Neljälle-kuudelle

  • 1 maissibroileri tai suuri broileri
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl soijaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 sitruuna, lohkoina
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl kirveliä

Riisi

  • 4 annosta keitettyä risottoriisiä
  • 2 dl keltaisia rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Mausta kana sisältä suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita voi ja yrtit, täytä lintu sitruunalla, maustevoilla ja persiljalla. Mausta ulkoisesti suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunaa.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lintu uunivuokaan, penslaa voisulalla johon olet sekoittanut soijaa. Paista juuri uunin keskitason alapuolella reilu tunti. Sekoita vastakeitetty riisi, rusinat ja pinjansiemenet, tarjoile kanan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.