Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytettyä broileria persialaisen riisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näyttää tyylikkäältä, jos kannat esiin kokonaisen, kullanruskean broilerin ja paloittelet sen pöydässä. Voi sopia hyvin vaikkapa sunnuntaipäivälliselle.

Neljälle-kuudelle

  • 1 maissibroileri tai suuri broileri
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl soijaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 sitruuna, lohkoina
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl kirveliä

Riisi

  • 4 annosta keitettyä risottoriisiä
  • 2 dl keltaisia rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Mausta kana sisältä suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita voi ja yrtit, täytä lintu sitruunalla, maustevoilla ja persiljalla. Mausta ulkoisesti suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunaa.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lintu uunivuokaan, penslaa voisulalla johon olet sekoittanut soijaa. Paista juuri uunin keskitason alapuolella reilu tunti. Sekoita vastakeitetty riisi, rusinat ja pinjansiemenet, tarjoile kanan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty broileri