Täytettyä broileria persialaisen riisin kera
Näyttää tyylikkäältä, jos kannat esiin kokonaisen, kullanruskean broilerin ja paloittelet sen pöydässä. Voi sopia hyvin vaikkapa sunnuntaipäivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 maissibroileri tai suuri broileri
- 2 rkl voita
- 1 rkl soijaa
- puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 1 sitruuna, lohkoina
- 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 2 rkl voita
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl minttua
- 1 tl kirveliä
Riisi
- 4 annosta keitettyä risottoriisiä
- 2 dl keltaisia rusinoita
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Mausta kana sisältä suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita voi ja yrtit, täytä lintu sitruunalla, maustevoilla ja persiljalla. Mausta ulkoisesti suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunaa.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lintu uunivuokaan, penslaa voisulalla johon olet sekoittanut soijaa. Paista juuri uunin keskitason alapuolella reilu tunti. Sekoita vastakeitetty riisi, rusinat ja pinjansiemenet, tarjoile kanan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa