Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hunajakanaa ananaksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä valmistamme herkullista aasialaista hapanimeläkanaa ananaksella. Tarjoile mielellään riisin kera.

Neljälle

  • 1 iso broileri, halkaistuna
  • 1 pieni prk viipaloitua ananasta

Marinadi

  • 5 rkl hunajaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl aitoa soijaa
  • 1 tl inkivääriä

Kastike

  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 dl ananaslientä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta broilerinpuolikkaat suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi ja penslaa palat sillä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana ja valele marinadilla.

2. Freesaa voi ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja ananasliemi. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

3. Tarjoile kana kastikkeen ja kokonaisten ananasviipaleiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri