Marinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden kera
Lohen marinointi ei ole kovin vaikeaa. Vihannesten ja voitaikinakuiden kera tästä tulee juhlava ateria.
Neljälle
- 300 g lohifileetä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 100 g vihreitä papuja
- 1 salottisipuli
- voita paistamiseen
Voitaikinakoriste
- valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Voitaikinakuut: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kuun muotoisia paloja. Vatkaa muna kupissa, penslaa kuut munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunissa 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi lohi ja marinoi lohta n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä pavut ja paista ne sitten. Pidä kaikkea lämpimänä tarjoiluun asti.
3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten ja voitaikinakuiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti