Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohen marinointi ei ole kovin vaikeaa. Vihannesten ja voitaikinakuiden kera tästä tulee juhlava ateria.

Neljälle

  • 300 g lohifileetä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen

Voitaikinakoriste

  • valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Voitaikinakuut: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kuun muotoisia paloja. Vatkaa muna kupissa, penslaa kuut munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunissa 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.

2. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi lohi ja marinoi lohta n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä pavut ja paista ne sitten. Pidä kaikkea lämpimänä tarjoiluun asti.

3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten ja voitaikinakuiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala