Broileri-pot-au-feu hummerin kera

Pot-au-feu (sananmukaisesti pata liekeissä) on ranskalainen lihakeitto, jossa on tavallisesti kahta lajia lihaa. Meidän versiossamme on broileria ja hummeria; valmiit, pakastetut hummerit käyvät hyvin.

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa luineen
  • 2 keitettyä hummeria
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 l kanalientä
  • 4 kevätsipulia
  • 4 pientä porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua

Punainen curry-aioli

  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 1 rkl currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Pese harjalla puikulaperunat hyvin. Keitä ne kypsiksi kuorineen. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada kookosmaitopurkista päältä kirkas neste pois ja käytä vain paksu valkoinen massa. Sekoita (käsin tai koneella) kookosmassa, currytahna ja kalakastike. Purista valkosipulinkynsi joukkoon. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit poikittain paloiksi. Silppua korianteri. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, laita broileripalat kiehumaan ja keitä hiljalleen 8 minuuttia. Lisää perunat, porkkanat, sipulit ja korianteri. Anna kiehahtaa ja nosta sitten kattila liedeltä. Anna keiton vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

3. Jaa hummerit kahtia pitkittäin ja jaa ne neljälle syvälle lautaselle. Lisää lautasille myös broileripalat sekä vihannekset. Siivilöi liemi hienoreikäisellä siivilällä, kiehauta se uudelleen ja kauho lautasille. Tarjoile aiolin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.