Kana-pot-au-feu

Aito ranskalainen pot-au-feu, eli pata tulella, on todellinen hellojen hidastelija: sen kuuluu poreilla hellalla ainakin viisi tuntia. Tämä mukailtu muunnos on siihen nähden pikaruokaa, joka sopii meikäläiseen arkeen. Tarjoa hyvää leipää lisänä.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 palsternakkaa
  • 1 purjo
  • 4 salottisipulia
  • 4 puikulaperunaa
  • ½ kukkakaali
  • 1/4 savoijinkaalikerää
  • 7 dl kanalientä
  • 4 vihreää parsaa
  • 50 g vihreitä papuja
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 purkki säilöttyjä korvasieniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, selleri ja palsternakat ja paloittele ne. Puhdista ja leikkaa purjo viipaleiksi. Kuori salottisipulit. Pese puikulaperunat huolella. Jaa kukkakaali nupuiksi ja leikkaa savoijinkaali lohkoiksi.

2. Pane broilerinleikkeet isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkana-, selleri-, palsternakka- ja purjopalat. Mausta laakerinlehdellä, suolalla ja pippureilla. Anna kiehua hiljaa kannen alla 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

3. Huuhdo vihreät pavut ja sokeriherneet ja poista niistä kovat kannat. Leikkaa korvasienet pieneksi. Lisää ne keittämisen loppupuolella. Nosta kanapalat ja vihannekset liemestä reikäkauhalla. Jaa vihannekset lämpimille syville lautasille ja aseta leikkeet niiden päälle. Kaada lautasille lientä ja koristele timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.