Broileria appelsiinikastikkeessa

Appelsiini sopii kaikkiin linturuokiin, tässä ohjeessa se maustaa broilerin ja parsakaaliriisin. Omena- ja appelsiinilohkot tuovat ruokaan maun lisäksi myös kauniin värin.

4 annosta

  • 1 broileri
  • suolaa ja pippuria

Parsakaaliriisi

  • 4 annosta riisiä
  • 100 g pinaattia
  • 100 g parsakaalia
  • 5 dl kasvislientä
  • öljyä tai voita paistamiseen

Appelsiinikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kanalientä
  • ½ dl portviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 appelsiini

Tarjoiluun

  • 1 appelsiini
  • 1 omena

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla ja kypsennä uunissa noin tunnin ajan. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on noin 80 astetta.

2. Riisi: Kuullota riisiä kattilassa. Kaada kasvisliemi riisin päälle ja hauduta noin 20 minuuttia. Hienonna pinaatti ja kuullota sitä kevyesti. Jaa parsakaali nuppuihin ja hauduta sitä hetki kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Sekoita parsakaali ja pinaatti kypsän riisin joukkoon.

3. Appelsiinikastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta kattila takaisin levylle ja sekoita joukkoon kanaliemi. Keitä noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta appelsiininkuori ja purista mehu. Kuullota sipuli ja raastettu appelsiininkuori voissa kattilassa. Kaada joukkoon appelsiinimehu ja portviini ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Leikkaa omena lohkoiksi. Kuori toinen appelsiini ja poista lohkoista kalvot. Paloittele broileri. Nosta broilerinpalat sekä omena- ja appelsiinilohkot tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi riisiä ja appelsiinikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.