Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanaa sitruunaruoholla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maistuva ja raikas kanaruoka on kotoisin Vietnamista. Kanaa tulee marinoida tunti ennen valmistusta. Sitruunaruoho antaa pelkästään makua, se poistetaan ennen ruoanvalmistusta. Tarjoile riisin kera.

Neljälle

  • 800 g kanankoipifileetä
  • 1-2 sitruunaruohoa
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 keltasipuli, viipaloitu
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 3 kevätsipulia, viistoiksi paloiksi leikattuna
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl inkivääriä, hienonnettuna
  • ½ dl vettä
  • 1 tl maizenaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kananliha, murskaa sitruunaruoho kevyesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Sekoita sitruunaruoho ja 1 rkl kalakastiketta muovipussissa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1 tunti.

2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää kanapalat ilman sitruunaruohoa sekä kevätsipuli, paista kuumalla pannulla n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Paista vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Sekoita vesi ja maizena hyvin. Kaada pannulle maizenasuurus, sokeri ja cayennepippuri. Sekoita kunnes kastike on sakeutunut. Yhdistä viinietikka, 1 rkl kalakastiketta ja inkivääri, lisää pannuun. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa