Kanaa sitruunaruoholla
Tämä maistuva ja raikas kanaruoka on kotoisin Vietnamista. Kanaa tulee marinoida tunti ennen valmistusta. Sitruunaruoho antaa pelkästään makua, se poistetaan ennen ruoanvalmistusta. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g kanankoipifileetä
- 1-2 sitruunaruohoa
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 keltasipuli, viipaloitu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 kevätsipulia, viistoiksi paloiksi leikattuna
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl inkivääriä, hienonnettuna
- ½ dl vettä
- 1 tl maizenaa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kananliha, murskaa sitruunaruoho kevyesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Sekoita sitruunaruoho ja 1 rkl kalakastiketta muovipussissa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1 tunti.
2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää kanapalat ilman sitruunaruohoa sekä kevätsipuli, paista kuumalla pannulla n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Paista vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Sekoita vesi ja maizena hyvin. Kaada pannulle maizenasuurus, sokeri ja cayennepippuri. Sekoita kunnes kastike on sakeutunut. Yhdistä viinietikka, 1 rkl kalakastiketta ja inkivääri, lisää pannuun. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku