Herraskartanon kananpoika

Valmiina ostetut lohkoperunat ovat mukavaa ylellisyyttä viikonloppuiltaan. Silloin on helppoa ja nopeaa pyöräyttää broileriateria pinaatin kera.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä à 120-150 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 60 g savukinkkua
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 2 dl juustoraastetta

Pinaattilisäke

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • ½ sipuli
  • voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • muskottia raastettuna

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohkoperunat voidellulle pellille ja paista niitä 20 minuuttia.

2. Puhdista fileet, laita ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Leikkaa kinkku hyvin pieniksi kuutioiksi ja sekoita ranskankerman, persiljan, sinapin ja juustoraasteen kera. Levitä seos fileille ja paista 175-200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

3. Huuhtele pinaatinlehdet hyvin ja leikkaa tai revi ne isohkoiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja freesaa voissa ruskistamatta. Lisää pinaatit ja freesaa hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta päälle vähän muskottia. Sekoita. Tarjoile broilerifileet lohkoperunoiden ja pinaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.