Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herraskartanon kananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmiina ostetut lohkoperunat ovat mukavaa ylellisyyttä viikonloppuiltaan. Silloin on helppoa ja nopeaa pyöräyttää broileriateria pinaatin kera.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä à 120-150 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 60 g savukinkkua
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 2 dl juustoraastetta

Pinaattilisäke

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • ½ sipuli
  • voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • muskottia raastettuna

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohkoperunat voidellulle pellille ja paista niitä 20 minuuttia.

2. Puhdista fileet, laita ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Leikkaa kinkku hyvin pieniksi kuutioiksi ja sekoita ranskankerman, persiljan, sinapin ja juustoraasteen kera. Levitä seos fileille ja paista 175-200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

3. Huuhtele pinaatinlehdet hyvin ja leikkaa tai revi ne isohkoiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja freesaa voissa ruskistamatta. Lisää pinaatit ja freesaa hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta päälle vähän muskottia. Sekoita. Tarjoile broilerifileet lohkoperunoiden ja pinaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika