Hellapoliisin maki-sushit

sushi_2_D4S0681_220316-Edit

Maki-sushit valmistuvat helposti isommallekin joukolle. Varaa käyttöösi bambumatto, jolla käärit rullat vaivatta. Leikkaa terävällä veitsellä siisteiksi annospaloiksi. Kasvis-makeihin voit laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa, avokadoa, porkkanaa tai muita lempikasviksia.

Ainekset

  • noin 48 annospalaa

Tarvitset

  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 5 arkkia merilevää
  • noin 100 g graavikirjolohta
  • pala kurkkua suikaleina tai pieninä kuutioina

Lisäksi

  • makeaa soijakastiketta
  • säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
  • wasabia

Valmistusohje

Aloita huuhtelemalla sushiriisi.

Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.

Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.

Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.

Levitä ¾ osa arkille riisiä.

Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.

Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.

Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä

Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.

Parhaat ruokaohjelmat