Bruschetta paprikan ja mozzarellan kanssa
Viipale grillattua tai paahdettua maalaisleipää mozzarellajuuston ja grillatun paprikan kanssa on hieno aloitus aterialle. Voit valmistella vihannekset ja juuston, mutta grillaa leipä ja valmista bruschettat vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kunnon aterimien kera, grillattua leipää voi olla hankalaa leikata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 1 pala mozzarellajuustoa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa molemmat paprikat kuudeksi suikaleeksi. Grillaa paprikasuikaleita kuori ylöspäin 15 minuuttia. Laita palat muovipussiin, jossa on jäitä. Irrota paprikasuikaleista kuoret.
2. Viipaloi mozzarella ja puolita viipaleet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista ne öljytilkassa pannulla. Viipaloi leipä. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Paahda viipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa 275 asteessa, voit myös grillata ne grillipannussa.
3. Levitä paprika, mozzarella ja valkosipuli leiville. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä. Jauha päälle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka