Täytetty lammasrulla ja uunivihannekset
Tämä herkullisen mehevä liharulla valmistetaan lampaanlavasta, josta on poistettu luut. Se saa hienostuneen makunsa tomaatista ja basilikasta ja tarjoillaan uunissa paistettujen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg luutonta lampaanlapaa
- suolaa ja valkopippuria
- 4 tomaattia
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 ruukku basilikaa
Uunivihannekset
- 1 kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 4 tomaattia
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko tomaatit pieneksi. Puhdista pinaatit ja leikkaa paksut lehtiruodit pois. Irrota basilikanlehdet varsista. Levitä lihalevy työlaudalle ja leikkaa pois ylimääräinen rasva. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta lihan päälle tomaattisilppu, pinaatin- ja basilikanlehdet. Kääri liha rullalle ja kiinnitä paistinnarulla tukevaksi paketiksi. Pane lammasrulla uunivuokaan ja pidä uunissa noin 1 ½ tuntia. Ota uunista ja pidä lämpimänä.
2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne limittäin öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun. Ripottele viipaleiden väleihin suolaa ja mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä. Paista 10 minuuttia.
3. Leikkaa lammasrullasta paistinnarut ja viipaloi liha. Tarjoile uunivihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka